FYSPT

FYSPT

Ligesom personlig træning vinder frem rundt omkring i de danske fitnesscentre, bliver træning og fitness en større og større del af de fysioterapeutiske klinikker.

Om uddannelsen

Denne certificering henvender specifikt til fysioterapeuter og fysioterapeutstuderende. Uddannelsen består af både EREPS 3. niveau og EREPS 4. niveau, men er kondenseret, sammenlignet med de originale kurser.
Som deltager på uddannelsen får du konkrete, praktiske og teoretiske redskaber til fysisk træning. Blandt andet får du en øget teoretisk forståelse for justering af forskellige træningsparametre og vi klæder dig på til at varetage personlig træning, småholdstræning og bootcamps på et højt niveau. Derudover har vi på uddannelsen et stort fokus på at vores deltagere kan markedsføre sig selv og kan blive succesfulde personlige trænere – både fagligt og økonomisk.

At blive EREPS 4. niveau certificeret betyder at du som fysioterapeut får en international anerkendt træningscertificering. Således er certificering anerkendt i det meste af Europa samt USA.
Med en HealthLab-uddannelse som personlig træner i ryggen

Kravene til at opnå EREPS 4. niveau certificering er de samme som på den oprindelige uddannelse.

Adgangskrav

Bestået minimum 6. semester på fysioterapeutuddannelsen. Det er en fordel med egen træningserfaring og meget gerne med både instruktørerfaring og programlægning i baggagen.

Varighed

Uddannelsen består af i alt 104 timers undervisning, fordelt over 6 weekender (ekskl. eksamen). Undervisning ligger på første weekend fra fredag til søndag (begge inkl.). På alle efterfølgende weekender ligger undervisningen fredag og lørdag.
Man bør påregne et tilsvarende antal timer til praktisk og teoretisk forberedelse, samt et obligatorisk klientforløb.

Specielt for denne uddannelse er at man skal gennemføre en teoretisk eksamen efter den første weekend. Denne udformes som en multiple choice questionnaire, hvor deltagerne eksamineres i pensum fra kursets første weekend.
Uddannelsen afsluttes som HealthLabs øvrige uddannelser med både teoretisk og praktisk eksamen på basis af klientforløbet.

Indhold

 • Målsætning, motivation og coachingstrategier
 • Screening og tests
 • Træningsfysiologi og adaptationer til styrke- og konditionstræning
 • Programmering og periodisering
 • Øvelsesteknik og instruktion
 • Praktisk planlægning af sessioner både individuelt og på små hold
 • Relevante koststrategier og kosttilskud mht. målsætning

Der arbejdes også med salg og markedsføring som personlig træner og fysioterapeut. Dette inkluderer bl.a.:

 • At finde sin foretrukne niche
 • At markedsføre sig og målrette sit budskab
 • Salgsteknik
 • At kunne lave motiverende og interessante træningsoplevelser

Herudover byder underviserne ind med masser af praktisk relevante guldkorn, tips og tricks undervejs – hver indenfor deres speciale.

Sted

Horsens Sundhedshus, Grønlandsvej 1, 8700 Horsens