FYSPT

FYSPT

Ligesom personlig træning vinder frem rundt omkring i de danske fitnesscentre, bliver træning og fitness en større og større del af de fysioterapeutiske klinikker. Dog er mange fitnessinstruktøruddannelser ikke dybdegående i forhold til fysioterapeuters viden og faglige niveau. Derfor har TheHealthLab udviklet FYSPT – en uddannelse i træning for fysioterapeuter, designet af fysioterapeuter.

Om uddannelsen

Uddannelsen er tilrettelagt specifikt til fysioterapeuter og fysioterapeutstuderende. TheHealthLab bruger European Qualification Framework (EQF) som referencerammer for at sikre et højt fagligt niveau på uddannelserne. Uddannelsen består af både EQF niveau 3 og 4, men er kondenseret sammenlignet med de originale kurser. Efter deltagerne består uddannelsen, bliver de registreret i European Register of Exercise Professionals (EREP) og er derefter anerkendt på dette niveau i over 20 lande - for eksempel i det meste af Europa og i USA.

Som deltager på uddannelsen får du konkrete, praktiske og teoretiske redskaber til fysisk træning. Blandt andet får du en øget teoretisk forståelse for justering af forskellige træningsparametre, og vi klæder dig på til at varetage personlig træning, småholdstræning og bootcamps på et højt niveau. Derudover har vi på uddannelsen et stort fokus på, at vores deltagere kan markedsføre sig selv og blive succesfulde Personlige Trænere – både fagligt og økonomisk.

Med en TheHealthLab-uddannelse som Personlig Træner i ryggen kan der derfor være grobund for et nyt klientel, nye arbejdsopgaver og nye indkomstmuligheder.

Kravene til at opnå certificeringen (EQF niveau 4) er de samme som på vores oprindelige Personlig Træneruddannelse.

Adgangskrav

Bestået minimum 6. semester på fysioterapeutuddannelsen. Det er en fordel med egen træningserfaring og meget gerne med både instruktørerfaring og programlægning i bagagen.

Varighed

Uddannelsen består af i alt 112 timers undervisning fordelt over 6 weekender (ekskl. eksamen). Undervisningen ligger de første to weekender fra fredag til søndag (begge inkl.). På alle efterfølgende weekender ligger undervisningen fredag og lørdag.
Man bør påregne et tilsvarende antal timer til praktisk og teoretisk forberedelse samt et obligatorisk klientforløb.

Specielt for denne uddannelse er, at man skal gennemføre en teoretisk eksamen efter de første to weekender. Denne udformes som en multiple choice test, hvor deltagerne eksamineres i pensum fra kursets første par weekender.

Uddannelsen afsluttes som TheHealthLabs øvrige uddannelser med både teoretisk og praktisk eksamen på baggrund af klientforløbet.

Indhold

• Målsætning, motivation og coachingstrategier
• Screening og tests
• Træningsfysiologi og adaptationer til styrke- og konditionstræning
• Programmering og periodisering
• Øvelsesteknik og instruktion
• Praktisk planlægning af sessioner både individuelt og på små hold
• Relevante koststrategier og kosttilskud mht. målsætning

Der arbejdes også med salg og markedsføring som Personlig Træner og fysioterapeut. Dette inkluderer blandt andet:

• At finde sin foretrukne niche
• At markedsføre sig og målrette sit budskab
• Salgsteknik
• At kunne lave motiverende og interessante træningsoplevelser

Herudover byder underviserne ind med masser af praktisk relevante guldkorn, tips og tricks undervejs – hver inden for deres speciale.

Sted

Horsens Sundhedshus, Grønlandsvej 1, 8700 Horsens.