Okklusionstræning

Okklusionstræning

Workshoppen arrangeres i et samarbejde mellem TheHealthLab og Occlude.

Okklusionstræning kan bedst forstås som en fysiologisk genvej til at opnå muskeltilvækst, styrkefremgang og forbedret funktionsniveau, med minimal belastning af sener og led. Okklusionstræning anvendes med fordel i de sammenhænge hvor en patient, klient eller sportsudøver er begrænset i brugen af konventionel tung styrketræning. Det kan være en pga. en skade, i en genoptræningssituation eller ved en smerteproblematik som begrænser aktivitetsniveauet for personen, og hvor tungt området kan belastes.

Okklusionstræning er også effektivt for den skades fri træningsentusiast eller sportsudøver, som søger et supplement til den tunge styrketræning for forbedret styrkeniveau og hypertrofi.

Indhold på workshoppen:

  • Introduktion til metode og fysiologiske mekanismer i okklusionstræning
  • Sikkerhed, kontraindikationer og patientcompliance ved okklusionstræning
  • Introduktion til og praktisk bestemmelse af individuelt okklusionstryk (AOP-metoden)
  • Okklusionstræning i rehabilitering og til genoptræning
  • Okklusionstræning til præstationsoptimering
  • Afprøvning af forskellige protokoller og ”hands on” erfaring med okklusionstræning og Occludes okklusionsudstyr

 

Om Occlude:

Occlude har stor erfaring med at afholde kurser og workshops i evidensbaseret okklusionstræning. De har afholdt mere end 50 oplæg på fysioterapiklinikker, hospitaler, træningshuse, uddannelsesinstitutioner og konferencer i ind- og udland. Occludes kurser tager udgangspunkt i den nyeste evidens- og forskning inden for okklusionstræning, blandet med ”best-practice” og erfaringer fra deres flerårige samarbejder med fysioterapeuter. Workshoppen vil klæde dig på med den nyeste teoretiske viden, og samtidig give dig de nødvendige praktiske redskaber så du med det samme, kan få fuldt udbytte af okklusionstræning i dit arbejde som sundhedsprofessionel.

Målgruppe:

Fysioterapeuter, fysiske trænere, personlige trænere og andre sundhedsprofesionelle.

Underviser på kurset:

Andreas Kjærsgaard Christensen