PERSONLIG TRÆNER (inkl. fitnessinstruktør)

BLIV PERSONLIG TRÆNER (inkl. fitnessinstruktør)

Få teoretisk viden og praktiske færdigheder, som giver dig forudsætningerne for at hjælpe dine kommende klienter mod deres trænings- og livsstilsmål. Bliv desuden klædt på til at skabe en god forretning og komme godt i gang i fitnessbranchen.

Tilmeld dig her!

UDDANNELSEN KORT FORTALT 

Personlig træneruddannelsen er en praktisk uddannelse for dig, der gerne vil hjælpe andre med deres trænings- og livsstilsmål.
Undervisningen tager udgangspunkt i vores kompendie efterfulgt af en teoretisk gennemgang af det læste. Herefter tager vi denne viden og omsætter den til praktiske færdigheder gennem en masse spændende øvelser og opgaver.
Eksamenen er delt op. Du vil undervejs i uddannelsen blive løbende testet i din viden og dine færdigheder. Halvvejs gennem uddannelsen får du en flervalgsopgave, der tester din grundlæggende faglige viden. Herudover er der afsat en dag, hvor du udarbejder et træningsprogram til en klient, som vi finder til dig.

Undervejs i uddannelsen vil du starte dit første klientforløb, og på baggrund af dette forløb vil du skrive en synopse, som til den endelige eksamen skal forsvares både praktisk (på gulvet med klienten) og mundtligt.
Vores mentorforløb sikrer dig løbende sparring omkring både eksamen og dit første klientforløb og giver dig en god start på din nye karriere.

Undervisningen består af 140 timers undervisning. Derudover skal du regne med tilsvarende antal timer til både teoretisk og praktisk forberedelse samt det obligatoriske klientforløb.

HVAD LÆRER DU?

Anatomi: Viden om kroppens opbygning med praktisk overførbarhed til træningsøvelser

Fysiologi: Viden om hvordan vores krop fungerer og bevæger sig.

Test/screening: Et grundigt indblik i relevante funktionstest samt udførelse af forskellige kropsmålinger

Øvelseslære: Gennemgang af en masse træningsøvelser herunder også hvordan de instrueres, fejl-rettes og spottes

Programmer og planlægning af træning: Du får viden om, hvordan du udarbejder gode træningsprogrammer med fokus på klientens mål. Både kort- og langsigtede periodiseringsstrategier.

Psykosociale aspekter af træning: Hvordan du stiller de gode spørgsmål, som hjælper dig bedst til at forstå din klients udfordringer. Her samarbejder vi med en VaneCoach og arbejder med dennes metode.

Rollen som personlig træner: Vi underviser dig i, hvad der kræves og forventes af dig som personlig træner, og hvordan du bedst imødekommer disse forventninger.

Smerteteori: Viden om forebyggende øvelser og tiltag til gængse krops-/livsstilsproblematikker samt en moderne forståelse af smertevidenskab.

Kost: Grundig viden om kostens byggesten og hvordan du udarbejder koststrategier for dine klienter med fokus på deres mål.

Forretning: Hvordan du opbygger din personlig træningsforretning og hvordan du kommer godt i gang efter uddannelsen

HVAD FÅR DU?

Konkrete redskaber: Lær, hvordan du laver gode, effektive og sjove træningsprogrammer funderet i en konkret teoretisk viden. Denne viden lærer du desuden at omsætte i praksis, så du kan hjælpe dine klienter mod deres mål. Du lærer altså både, hvorfor og hvordan du hjælper dine klienter.

Viden til at underbygge dine råd: Vi giver dig det faglige empiriske belæg for de valg, du tager i planlægningen af dine klientforløb. Fx hvorfor skal klienten laver 3 set a 8 gentagelser? Hvorfor er det godt at træne to eller flere gange ugentligt? Er proteinpulver nødvendigt til opbygning af muskelmasse?

Masser af erfaring: Under uddannelsen bruger vi en hel dag på at arbejde med rigtige klienter, dvs. mennesker udefra med reelle ønsker, mål og evt. småskavanker, som du skal tage højde for. Vi finder klienterne til dig. Dermed hjælper vi dig gennem det første møde. Derudover vil du undervejs i uddannelsen starte dit første klientforløb, hvor du løbende kan sparre med din mentor

REJSEN – MENTORORDNING + KLIENTFORLØB 

Uddannede personlige trænere har ofte haft svært ved at omsætte deres viden til praksis og få skabt en god forretning. Derfor tilbyder vi nu, at du i forbindelse med sin uddannelse får tilknyttet en mentor, der hjælper dig godt i gang efter uddannelsen. Når du under uddannelsen starter dit første klientforløb, hjælper vi dig med at komme i gang som personlig træner. Lige meget om du gerne vil ansættes i et træningscenter eller starte din egen forretning, så vil vores mentor hjælpe og guide dig i dette.

Herved sikres du den bedste start på din rejse som personlig træner.

images/health6.jpg

DINE UNDERVISERE 

Alle vores undervisere er akademisk uddannede og arbejder til dagligt inden for det felt, de underviser i. Bl.a. er vores undervisere i anatomi fysioterapeuter, vores undervisere i fysiologi er kandidater i træningsfysiologi, vores undervisere i kost er diætister og i coaching undervises du af uddannede VaneCoaches.

EN INTERNATIONALT ANERKENDT UDDANNELSE

Vores uddannelse er akkrediteret af EuropeActive, hvilket betyder at dit certifikat fra os er internationalt anerkendt. Du kan altså tage dit certifikat med til fx Spanien, og de vil anerkende dine kompetencer som personlig træner.

EuropeActive’s motto er desuden: More people more active more often – hvilket går meget godt i tråd med vores egne værdier.

images/healthlab-2.jpg

DIN FREMTID – LIVET SOM PERSONLIG TRÆNER 

Arbejdet som personlig træner er et alsidigt og spændende job. Du får mulighed for at gøre din hobby til din levevej og samtidig hjælpe en masse mennesker i deres rejse mod et sundere liv.

Personlige trænere bliver efter uddannelsen ansat på forskellige måder. Mange bliver ansat som timelønnede i fitnesscentre, enkelte bliver ansat med fast kontrakt og mange begynder som selvstændige. Uanset hvilken vej du vælger, vil vores mentorordning sikre dig den bedste start på din nye karriere.

En personlig træners løn varierer meget alt efter erfaring og ansættelsesforhold. En europæisk rapport fra 2017 viser at en gennemsnitstimeløn for en personlig træner i Danmark ligger på 575kr. Og kan variere fra 200 til +800 kr. i timen. 

Personlig træning er vokset meget i popularitet de seneste år. Dette skyldes, at personlig træning i høj grad er gået fra at være en luksusydelse til at blive set som en investering i én selv. Således tiltrækker personlige trænere i dag også en bredere kundegruppe, som bl.a. tæller vægttabskunder, kvinder der ønsker at blive "strammet op", seniorer med slidgigt og enkelte sportsfolk i ny og næ. Dette kræver således, at den moderne personlige træner skal have en langt større sundhedsfaglig værktøjskasse, end det var forventet for nogle år tilbage.

Som personlig træner forventes det således, at du kan hjælpe med kost, livsstilsændringer, kan håndtere kunder med livsstilssygdomme foruden at lave sjov, effektiv og målrettet træning for raske individer. Med andre ord er behovet for en grundig uddannelse uomtvisteligt, og selvom titlen personlig træner ikke er beskyttet, er der større og større fokus på personlige træneres faglighed.

TILMELDING

Tilmeldingen er juridisk bindende (bliver du forhindret i at deltage, er du dog velkommen til at sælge din plads til en anden deltager. Du skal blot give os besked). 

Vi har 15 pladser pr. hold. Herved sikre vi os, den bedste oplevelse for hver enkelt studerende. 

Du tilmelder dig ved at skrive til os her: tilmelding  

HVOR OG HVORNÅR 

Uddannelsen afholdes to gange om året – henholdsvis i forårs- og efterårssemesteret i både Horsens og København (Brønshøj). 

Uddannelsen løber over seks weekender med to uger imellem til forberedelse.

Undervisning fredag fra kl. 14 - 20 og lørdag/søndag fra kl. 9 - 17. 

Jylland (Fit&Sund Horsens: Strandkærvej 87, 8700 Horsens)

Storkøbenhavn (PureGym Brøndbyvester) (Søndre Ringvej 41, 2605 Brøndby)

Se datoer i kursuskalenderen til højre.

 

SPØRGSMÅL?
Har du faglige eller praktiske spørgsmål, så skriv til info@thehealthlab.dk