EREPS

Hvad er EREPS?

I anerkendelse af at der på europæisk niveau har været et behov for opgradering af kompetencerne og professionalismen i fitnessbranchen, har den europæiske brancheorganisation for fitnessbranchen (EuropeActive), via deres Professional Standards Committee oprettet kompetencestandarder for de meste almindelige erhvervsfunktioner i fitnessbranchen samt oprettet en mulighed for certificering og registrering.

 Registret for fitnessprofessionelle der har opnået disse standarder har fået navnet European Register of Exercise Professionals eller EREPS.

På klart sprog betyder det at der er udviklet standarder for hvad f.eks. en fitnessinstruktør skal kunne, og hvis en enkelt person kan dokumentere at han eller hun kan det, eller en kursusvirksomhed kan dokumentere at de kan forsyne folk med disse kompetencer, kan enkeltpersonen blive certificeret, eller virksomheden akkreditere via Europe Active til at udstede EREPS certificeringer. Alle EREPS certificerede tilbydes muligheden for at blive oprettet i et fælleseuropæisk register, så man altid kan finde EREPS-certificerede trænere.

content/healthlab_certificate_2018.png

HVORFOR ER DET INTERESSANT?

Der er stor spredning i kvaliteten af de udbudte fitnessuddannelser og derfor er der behov for en troværdig standard, som mange bakker op om. Det er altså et paneuropæisk system baseret på uafhængige nationale registre, der samles i et fælles europæisk register.

EREPS’ formål er kvalitetssikring, idet der skal være garanti for, at fagfolk i vores sektor er kvalificeret til at udføre deres arbejde på et niveau, som branchen kan stå inde for. Samtidig giver det medlemmer og partnere i sundhedsprofessionerne den nødvendige grad af tillid til fagfolkenes professionalisme.

HVOR KAN DET BRUGES?

EREPS er en godkendt europæisk certificering, som kan anvendes i europæiske lande. Derved har du mulighed for at få job og erfaring i andre lande på baggrund af TheHealthLabs kurser.
Tager du til USA for at arbejde, anerkender American Council of Exercise (ACE) den EREPS 4-certificerede Personlig træner-uddannelse som værende på niveau med deres egen certificering.

bubble